De provincie Noord-Brabant heeft Huub Hangop gevraagd een carnavalskraker te maken voor de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart. Met de speciale meezinger worden de verkiezingen op carnavaleske wijze bij de kiezers onder de aandacht gebracht met als doel de opkomst van kiezers te vergroten. 

Kijk en luister

Trots en verbroedering

De videoclip voor het lied werd afgelopen dinsdag opgenomen tijdens de jaarlijkse Sleuteldragersborrel op het provinciehuis. Daar waren meer dan 75 prinsen carnaval met hun gevolg aanwezig. Wim van der Donk, commissaris van de Koning in Noord-Brabant: “Carnaval is een feest van vrijheid waarbij iedereen een spiegel wordt voorgehouden, óók de politiek. Carnaval vieren wij samen in vrijheid, vrijheid die ons 75 jaar geleden gegeven werd. Daardoor is het mogelijk om op 20 maart je stem voor Provinciale Staten uit te brengen. Ik hoop dat mensen bedenken dat dat echt heel belangrijk is. In vrijheid, voor Brabant.”

Opkomst bevorderen

Met een lage opkomst van 48% bij de Provinciale Statenverkiezingen van 2015, wordt in Brabant alles uit de kast gehaald om de opkomst van stemmers te bevorderen. Naast deze ludieke actie zijn natuurlijk ook meer serieuze acties ingezet, zoals debatbijeenkomsten op hogescholen en een open dag op 16 maart in het Provinciehuis in Den Bosch. Verder worden Brabanders door bekende Brabanders opgeroepen om vooral te kiezen voor Brabant op 20 maart.  

Bekijk het interview met Huub Hangop hoe de carnavalskraker tot stand is gekomen. Met een boodschap om te kiezen voor Brabant!

Contact

Download de carnavalskraker 'Ik Kies Voor Brabant' van Huub Hangop

Zie ook