Deze video gaat over Trailer Open dag provinciehuis NoordBrabant
Mediaspeler laden...

Politieke markt & live debat

Op het verkiezingsplein, net na de entree, vind je de gesprekstafels van de politieke partijen die meedoen aan de Statenverkiezingen. Weet je nog niet op wie je gaat stemmen? De interactieve stemwijzer biedt de oplossing! 
Wil je echt politiek spektakel? Om 16.00 uur begint het slotdebat van Omroep Brabant. Alle plekken in de zaal zijn inmiddels vergeven, dus aanmelden hiervoor is niet meer mogelijk. Wel kun je het debat (duur 80 minuten) live volgen via grote schermen in het provinciehuis.

Barista, Brabant Quiz & bevrijding

Test je kennis over Brabant en doe mee met de Fan van Brabant Quiz, gehost door de bekende Bourgondische comédienne Christel de Laat. Tussen alle grappen en grollen door, nemen maximaal 25 deelnemers het per ronde tegen elkaar op. De finale speelt zich af in de knalrode caravan.
Deze opgepimpte seventies sleurhut voortgetrokken door een oude DAF is echter niet het enige retro voertuig op het plein voor het provinciehuis. Vanwege het 75e bevrijdingsjaar zijn er ook originele (militaire) voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog te bewonderen. En te beluisteren. Want er zitten bijzondere verhalen achter. Ben je meer een doe-type? In de meetwagen - die ingezet wordt om op locatie de kwaliteit van de Brabantse lucht, bodem en water te meten - kun je proefjes doen.
En ben je aan een opkikkertje toe, loop dan je neus achterna richting de prachtige vintage baristabus voor een heerlijke latte macchiato, espresso, caffè lungo of cappuccino.

Kinderdorp

In het kinderdorp kunnen kinderen onder toezicht lekker knutselen en spelen. Heb je mooi even je handen vrij om een gesprekje aan te knopen op de politieke markt met kandidaat-statenleden.

In de stoel van de commissaris

Dit is je kans om plaats te nemen op de stoel van de commissaris van de Koning en eens een kijkje nemen in zijn werkkamer. Ook de vergaderkamer van Gedeputeerde Staten is te bezoeken. Of kruip in de huid van een Statenlid! In de Statenzaal worden rondleidingen gegeven en wordt het provinciespel gespeeld; een soort Statenvergadering in het klein.

Atoombunker & uitzicht over Brabant

Ook heel bijzonder is de ondergrondse atoombunker die ooit vanwege de Koude Oorlog is gebouwd. En als kers op de taart is er dan altijd weer het adembenemende uitzicht vanaf de 23e verdieping. Ook heel mooi om juist na zonsondergang de lift te nemen voor een heuse 'Brabant by night' ervaring.

Eten & drinken

Koffie, thee en ranja  met daarbij een uniek 'verkiezingskoekje' is de hele dag gratis te verkrijgen bij de mobiele espressobar op het voorplein, de koffiebar in de hal, en in het bedrijfsrestaurant. Daarnaast zijn in het bedrijfsrestaurant tegen betaling broodjes en andere versnaperingen én een warme maaltijd verkrijgbaar.

Parkeren

U kunt zaterdag 16 maart gratis parkeren op het parkeerterrein van het provinciehuis.

Zie ook