Er leven in Noord-Brabant ongeveer 1 miljoen mensen van 50 jaar en ouder. Dan is het toch gek dat in het huidige coalitieprogramma het woord ouderen niet voor komt. 50PLUS wil dat dit anders wordt, dat ouderen weer een stem krijgen in de provincie.

Daarom wil 50PLUS dat er een gedeputeerde komt met ouderenbeleid in zijn portefeuille. Al het beleid van de Provincie moet voortaan ouderenproof worden, getoetst worden aan de wensen van onze 50PLUSsers. Ook daarom wil 50PLUS voorzieningen in de dorpen behouden, de dorpen vitaal houden. Onrendabele buslijnen behouden, altijd een pinautomaat in de buurt en een brievenbus of een bushalte . Hoe kan je anders spreken over zelfredzaamheid? 50PLUS wil de AOW-gerechtigden en mensen met een kleine beurs gratis laten reizen.

Natuurlijk is 50PLUS voor duurzaamheid, maar het moet wel betaalbaar zijn. Van proefballonnetjes houdt de 50PLUSser niet. En van boren naar schaliegas ook niet. Statiegeld op blikjes en flesjes is een goed idee.

Laat daarom de 50PLUSser meedenken over de toekomst van onze provincie, kennis is meer dan aanwezig. We willen meer burgerparticipatie met zelfs een referendum.

Tenslotte, alle informatie van 50PLUS over de aanstaande verkiezingen zoals kandidatenlijst en uitgebreid programma vindt u op onze website: 50plusbrabant.nl/verkiezingen-2019

Contact

Verkiezingsprogramma 50PLUS